Rot og snusk med Ungdom Mot Narkotikas medlemstall

Mai 2001
Må returnere statsstøtte

Januar 2002
Dyrt medlemsrot i Ungdom Mot Narkotika
I følge Dagsavisen søkte UMN om støtte for 6.900 medlemmer. I følge umn.no per November 2002 har UMN over 3.000 medlemmer. Men i følge Dagsavisen Mai 2001 søkte UMN om støtte for mer enn 3 ganger så mange medlemmer de hadde dokumentasjon for.
6.900 [delt på] 3 [er lik] 2.300.
UMUMN liker ikke at UMN viser FMR-tendenser. Kanskje det er alle disse usynlige medlemmene som gikk i Fakkeltoget «Det nytter!» i Aksjonsuka 2002? Nettavisen og FMR har hvertfall forskjellige anslag av fakkeltogfolkemengden:
Nettavisen: 300
FMR: 2000

Når summen som skal betales tilbake er 1,4 millioner, så begynner man å se for seg hvilke summer som blir spyttet inn i forbudsorganisasjonene fra Statens side. Hva blir disse pengene brukt til? Og hva gjør egentlig UMN?

UMNs aktiviteter begrenser seg til å skape morro for egne medlemmer, å profilere seg selv på gata og i media, å kjempe mot (cannabis)-liberalisering og å slikke rompa til de mer massive og voksne forbudsorganisasjonene.

For å bli medlem i UMN trenger man å betale 20 spenn. Da er man medlem av UMN, og man plikter ikke å gjøre noe som helst. UMN er selv klar over at noen av medlemmene kanskje dealer dop og selv bruker narkotika, men de ønsker ikke gjøre noen inngrep på medlemspolitikken.
Fortjener de statsstøtte i det hele tatt? Er det noen kontroll?
Stilles det krav til hva slike organisasjoner skaper av konstruktivitet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar