Ungdom Mot Narkotika pusher avhengighetsskapende rusmidler

Aksjonsuka i Oslo 19.10.2002
Tom Fisk spaserer i Oslos gater. Han går forbi en UMN-stand, men stopper likevel opp. Han kommer i prat med UMNs representant, en mann på rundt 30 år. De snakker om legalisering og UMN-representanten snakker om de stakkars bøndene i den 3. verden og gir Tom Fisk «F**K DRUGS»-klistremerker og greier.

UMN skal jo være mot utbredelsen av rusgifter. UMNs 3. parole slår fast at UMN er for «Ekte rusopplevelser uten rusgift!». Men hva opplever Tom Fisk midt på gata i Oslo? Jo, UMN-representanten tilbyr han en brukerdose av den lovlige rusgiften nikotin.

Hva faen er dette? En rusgift-dealer kledd i fåreklær?
Vet landsstyret om dette? Alle må holde kjeft til rusgift-fanatiker Knut T. Reinås, ellers står nok Aksjonsuka 2003 i fare for UMNs del.

Hva har skjedd med solidariteten UMN påberoper seg i sin 9. parole «Å si nei er solidaritet i praksis!»?

Det er jo blitt kjent at en av hovedgrunnene til at UMN støtter cannabisforbudet er for å vise solidaritet med de svake som får problemer av sin bruk. Men hvorfor finnes det ingen solidatitet i UMN med de svake som får problemer med sin nikotinbruk? De mange som blir avhengige og blåser store deler av lønna på giftpinnene, fortjener de ingen solidaritet? Og hva med ofrene etter nikotin-dødsfallene? Det er en god del nordmenn som dør av sigarettrøyking i året, og dermed er det horder av familier som sitter igjen som ofre etter dødsfallene.
Fortjener heller ikke disse noen sympati fra UMN? Rusgift-dødsfall er ikke bra.

Helt seriøst så vet vi alle at sigaretter er lovlig og at cannabis er ulovlig, men det burde jo vært omvendt. Sigaretter er en rusgift. Man kan dø av sigaretter. Sigaretter forgifter kropp og intelligens. Cannabis, derimot, er ikke giftig. Planten beskrives bedre som en helbredende urt med fine rusegenskaper.

Hvis UMN er mot rusgifter, så er dere mot rusgifter. Inkludert sigaretter.
Og hva faen er signaleffekten av at en av jævlene deres står på gata og pusher sigg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar